Havrekakor med russin 
 
Dessa havrekakor med russin är så förbaskat goda ! Förlåt för uttrycket men dem är verkligen super goda.
Krispiga och småsega. 
Har ni inte provat att baka havregrynskakor  så ska ni definitivt prova. 
 
 
Tycker dem nästan är godare när dem har fått stå lite och sega till sig ännu mer. 

En perfekt småkaka till kaffet. 

Mums ! 
 
Recept kommer här: 
 
Recept : 
Ca 30 - 35 st 
 
250 g smör - rumstempererat 
125 g havregryn
200 g vetemjöl
200 g socker
2 1/2 tsk  bikarbonat
2 dl  russin
 
Sätt ugnen på 200 grader 
 
Ta fram en bunke.
Blanda ihop mjöl och bikarbonat i en skål. 
Lägg därefter i alla ingredienser i bunken och rör ihop till en smidig massa. 
Använd elvisp,bakmaskin eller rör ihop för hand. 
 
Rulla små bollar ( storlek - typ en pingis boll ) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
Tänk på att ha gott om mellanrum mellan bollarna då kakorna flyter ut under gräddningen.
 
 
Grädda mitt i ugnen ca 10-12  minuter. Eller tills dem börjar ta färg på ytan. 
Gör du mindre bollar, grädda ca 8-10 minuter.
Låt svalna helt innan du tar av dem från plåten. 
 
Smaklig spis :) 
 
Ni hittar mig även på:
instagram @lillameee
Fb - Snilleskök